Honden opleidingen

Basisopleiding hondentrimmen

Basisopleiding hondentrimmen


Tijdens deze opleiding leer je alle nodige theorie en praktijk om een volwaardige trimmer te worden. Je leert hoe je de verschillende soorten vachten wast en droogt. Je leert hoe je honden scheert, knipt en plukt. Alle vachttypes worden besproken en behandeld zodat je na deze opleiding direct aan de slag kan. Je krijgt ook de gelegenheid om extra te komen oefenen tijdens de open les momenten. 


De opleiding is zeer flexibel zodat iedereen de kans heeft om het beroep van zijn dromen te kunnen uitoefenen en trimmer worden. 


Vanaf 2022 zal de opleiding iets worden aangepast zodat een vlottere doorstroming mogelijk is. Zo zullen de mensen die de volledige cursus willen volgen (theorie en praktijk) onmiddellijk kunnen starten met een stuk praktijk. De prijs is dezelfde gebleven enkel wat anders ingedeeld. 


Er zijn 2 mogelijkheden:


1° Je volgt de volledige opleiding theorie en praktijk. 

    - Je start direct met de eerste 3 lessen en ontvangt bij de eerste les je cursus (theorie, praktijk en                   boekenpakket)

    - voor je de 4 de les start heb je het boek over de vachtverzorging en bijhorende vragenlijst ingevuld. 

    - daarna start je met de volgende praktijklessen en je zorgt ervoor dat de theorie is afgewerkt tegen             dat je de laatste les afrond.  

    - je krijgt na de laatse les nog 6 maanden om alle praktijkoefeningen af te ronden

    - er is een evaluatiegesprek over zowel de theorie als de praktijk. 

    - krijg je een positieve beoordeling dan ontvang je direct je certificaat. 

    - jou trimsalon krijgt een gratis vermelding op de website van de vachtdokter

    - je krijgt 1 jaar om de praktijklessen te doen, daarna heb je nog 6 maanden om alle oefeningen te                maken. 

    - Je betaald in 2 delen : 

                  Deel 1: €895: theorie en eerste 3 lessen praktijk + €150 (waarborg boeken, dit krijg je terug als                                  je de boeken inlevert)

                  Deel 2: €805 (overige 7 praktijklessen)


De totale cursus kost €1700 (+€150 boekenwaarborg)


Voor wie geen grote spaarpot heeft bieden we vanaf 2022 ook de kans om maandelijks te betalen

maand 1: €300 + €150 waarborg

Maand 2: €300

maand 3 : €300

Maand 4 tem 7 : €2022°  Je volgde reeds theorie (waarvoor je slaagde) bij een andere onderwijsinstelling zoals syntra, CVO, NHA, ... maar wil ook een praktijkopleiding doen. Dan kan je direct in onze praktijkmodule starten. 

      - Je start direct met de eerste 3 lessen en ontvangt bij de eerste les je cursus praktijk en het boek over           de vachtverzorging.

      - Na les 10 heb je nog 6 maanden om alle oefeningen in te dienen.

      - Er is een evaluatiegesprek om na te gaan of alle leerstof goed is begrepen. 

      - na een positieve evaluatie krijg je direct je certificaat

      - jou trimsalon krijgt een gratis vermelding op de website van de vachtdokter

     - je krijgt 1 jaar om de praktijklessen te doen, daarna heb je nog 6 maanden om alle oefeningen te                maken. 

      - Je kan in 2 delen betalen : 

                  Deel 1:  €345 (eerste 3 praktijklessen)

                  Deel 2: €805 (overige 7 praktijklessen)


De totale praktijkcursus kost €1150


Voor wie geen grote spaarpot heeft bieden we vanaf 2022 ook de kans om maandelijks te betalen

Deel1:

Maand 1 : €345


Deel 2:

Maand 2 :€202

Maand 3: €202

Maand 4 €202

Maand 5: € 2021°           Theorie:


1) Een interactieve theoriecursus : je krijgt alle nodige theorie om een trimmer te worden met een degelijke basis. Je krijgt van ons de nodige lectuur met daaraan gekoppeld opdrachten. Deze opdrachten worden dan beoordeeld. Na het maken van alle opdrachten heb je een praktisch naslagwerk in handen. Het is niet de bedoeling om alle theorie uit het hoofd te kennen.

Wat komt aan bod:  

* anatomie van de hond

* rassenkennis

* de vachtsoorten en hun verzorging

* veel voorkomende medische problemen bij de huishond en hoe gepast doorverwijzen

* materialenkennis

* hygiëne in het salon

* omgaan met klanten

* hoe een echte professional worden 


2) Digitale contactmomenten : Er worden enkele interactieve contactmomenten voorzien voor wie hier behoefte aan heeft. Zo hoef jij je niet te verplaatsen en kan je al je vragen kwijt over de theorie en de opdrachten. 


De theorie doe je volledig op je eigen tempo. Je krijgt 1 jaar om deze af te ronden. Jij beslist wanneer je er klaar voor bent. 

2°           Praktijk :  


De module bestaat uit 10 praktijklessen. Tijdens deze lessen ga je zelf aan de slag op onze locatie. De lessen zijn zeer flexibel. Jij kiest wanneer je komt op de aangeboden data.


De eerste 3 lessen gaan over de basisverzorging. Deze lessen start je gelijk met je theorie module. Zeg je na deze 3 lessen dat trimmen toch niets voor jou is dan kan je nog altijd stoppen. (Van onze kant uit kunnen we ook oordelen dat het trimvak niets voor jou is en oordelen dat je het 2de deel niet kan opstarten bij ons. We zullen dit eerlijk met jou communiceren en ook duiden waarom we dit vinden)


De overige 7 lessen gaan we scheren, knippen, plukken, effileren, werken met opzetkammen, ... 


Je brengt zelf zoveel mogelijk zelf hondjes mee. Soms hebben wij er ook modelhonden ter beschikking. Je geeft dan een kleine bijdrage van €10 die wij wegschenken aan een goed doel. Lessen kan je volgenop onderstaande zaterdagmiddagen, je geeft op voorhand door welke zaterdagen je zal komen. De lessen starten tussen 10.30 uur en 18 uur. In overleg met de leerkracht laat je het uur van aankomst weten op deze manier blijft de groep klein en is er maximale aandacht voor elke cursist. 


Beeldmateriaal: Er wordt een ruime bibliotheek met beeldmateriaal ter beschikking gesteld van de cursist. Hiervoor werken we samen met trimboek digitaal van alles over hondentrimmen. Dit jaarabonnement zit in het inschrijvingsgeld inbegrepen en krijg je ook levenslang toegang tot de geheime facebook pagina waar er allerlei nuttige info wordt gedeeld over het reilen en zeilen in een huishonden trimsalon. 


mogelijke les zaterdagen 2021: 13.00u - 18.00u

 2/10; 16/10; 30/10; 13/11; 4/12


mogelijke les zaterdagen 2022: 13.00u - 18.00u

22/01, 5/02, 19/02, 5/03, 19/03, 2/04, 16/04, 30/04, 14/05, 28/05, 11/06, 25/06, 9/07, 30/07, 6/08, 27/08, 3/09, 17/09, 1/10, 15/10, 12/11, 26/11, 10/12open lesmomenten: Naast de praktijklessen ben je vrij om te komen oefenen met een hond van jou keuze op woensdagen en vrijdagen tussen 9.30 - 17.30 uur. Vraag na of de data en uur die je wil komen zou passen, geef ook door met welke hond je zou komen oefenen. Tijdens de opleiding kan je gratis komen oefenen, wil je na je opleiding nog eens komen oefenen dan kan dit mits een kleine vergoeding van €10Voor de praktijkmodule wordt gevraagd basismateriaal aan te kopen. Een lijst krijg je van ons samen met een lijst van de groothandels waar je dit kan bestellen.  Hoeveel je hieraan uitgeeft beslis je dus volledig zelf.  


Wij zorgen voor scheermachines, tafels, badgelegenheid, drogers en de producten. 


Certificaat


Na het beeïndigen krijg je van ons een certificaat en een label van de vachtdokter om aan je raam te hangen waaruit blijkt dat jij een trimmer bent die met passie in het vak staat. Je krijgt ook een vermelding met link op de wabsite van de vachtdokter. 


Betalingen


Betalingen diene te gebeuren voor aanvang van de les op BE68 7360 4307 4734 . Let wel inschrijving kan enkel na een goedkeuring via email op trimopleiding@hotmail.com of info@devachtdokter.be 


Vervolg


Na de basismodule kan je een eigen salon starten, aan de slag gaan in een trimsalon, een stageplaats zoeken of je nog verder verdiepen door onze verdiepingscursus hondentrimmen of bijscholingen te volgen.

Van elke opleiding en bijscholing wordt steeds een factuur  en certificaat gegeven. 

Ook al heb je nog geen BTW nummer bewaar de factuur en dan kan je deze later nog inbrengen in de boekhouding. Kwaliteitsvolle opleidingen


Flexibele opleidingen


Hedendaagse opleidingen


Perfexte mix van theorie en praktijk


We maken van jou naast een trimmer ook een goede ondernemer