Honden opleidingen

Basisopleiding hondentrimmen

Basisopleiding hondentrimmen


Tijdens deze opleiding leer je alle nodige theorie en praktijk om een volwaardige trimmer te worden. Je leert hoe je de verschillende soorten vachten wast en droogt. Je leert hoe je honden scheert, knipt en plukt. Alle vachttypes worden besproken en behandeld zodat je na deze opleiding direct aan de slag kan. 
Deze opleiding bestaat uit 2 delen


1°           Theorie module:


1) Een interactieve theorie cursus : je krijgt alle nodige theorie om een trimmer te worden met een degelijke basis. Naast een cursus krijg je ook verplichte lectuur die wij je bezorgen waaruit je opdrachten moet maken. Deze opdrachten worden dan beoordeeld.  Je hoeft geen zware theorieën van buiten te blokken!  


2) Beeldmateriaal: Naast de echte praktijklessen krijg je ook heel wat online materiaal over zowel theorie als praktijk. Aan dit beeldmateriaal zijn ook opdrachten gekoppeld die beoordeeld worden. 


De theorie doe je volledig op je eigen tempo je krijgt 1 jaar om deze af te ronden. Maar jij beslist wanneer je er klaar voor bent. Wil je er langer over doen dan 1 jaar dan zal een verlening €100 extra kosten. 


Op het einde van deze module is er dan een online beoordelingsgesprek. Dit gesprek samen met de opdrachten die je maakte zullen de uiteindelijke beoordeling vormen en wanneer je geslaagd bent met min 55% kan je doorstromen naar de praktijk module. 


Prijs theoriemodule: 


De theoriemodule kost €550 en een waarborg van €150 voor het boekenpakket. ( de waarborg krijg je terug als je ons de boeken terug bezorgt)
2°           Praktijk module: (ook voor trimmers die reeds een diploma hebben maar opfrissing willen)


Deze module bestaat uit 10 praktijklessen. Tijdens deze lessen ga je zelf aan de slag op onze lokatie. De lessen zijn zeer flexibel. Jij kiest wanneer je komt op de aangeboden data. De eerste 3 lessen staat de lesinhoud vast, de overige 7 lessen  kan je zelf kiezen afhankelijk van de hond die je ter beschikking hebt. 

Lessen kan je volgen op vrijdagavonden en zaterdagmiddagen. De lessen duren een 4 à 5 uur.
Indien je al een diploma hebt bij een andere opleidingscentra maar je nog extra lessen wil, dan kan je de praktijkmodule ook apart volgen. Je moet wel geslaagd zijn voor je theorie bij die opleiding. Heb je de basis al onder de knie maar wil je extra verdieping in de praktijk dan kan je ook kiezen voor de verdiepingsmodule. 


Prijs praktijk module:


Deze module kost €1050


Voor de praktijkmodule wordt ook gevraagd basismateriaal aan te kopen. Een lijst krijg je van ons, ook een lijst van de groothandels waar je dit kan bestellen.  Hoeveel je hieraan uit geeft beslis je dus volledig zelf.  


Wij zorgen voor scheermachines, tafels, badgelegenheid, drogers en de producten. 


Certificaat


Wie voor de opleiding slaagt en deze vervolledigd krijgt van ons een uniek certificaat

zodat ook jou klanten zullen zien dat je een echte professional bent. 


Betalingen


Je betaalt dus eerst de theoriemodule en pas als je slaagt of beslist verder te gaan betaal je de praktijkmodule. Het materiaal heb je de 1ste praktijkles ook nog niet nodig dus kan je hier ook eerst eens kijken of het je echt ligt. De praktijkmodule mag je ook in 2 keer betalen. 


Op deze manier houden we de opleiding betaalbaar voor iedereen ...


Vervolg


Na de basismodule kan je een eigen salon starten, ergens aan de slag gaan, een stageplaats zoeken of  je nog verder verdiepen en onze verdiepingscursus hondentrimmen te volgen.


Je kan deze verdieping ook volgen nadat je reeds een tijdje aan de slag bent .Deze is dan ook ideaal voor beginnende trimmers die al even bezig zijn maar het gevoel hebben nog wat tools te missen.Van elke opleiding wordt steeds een factuur gegeven


Kwaliteitsvolle opleidingen


Flexibele opleidingen


Hedendaagse opleidingen


Perfexte mix van theorie en praktijk


We maken van jou naast een trimmer ook een goede ondernemer


Copyright © Alle rechten voorbehouden

Volg ons